Marinoitu kirsikkatomaattisalaatti
Portioner
Ohje
- 0.5 dl vettä
- 0.5 dl (hunaja-)omenaviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl yrttipippuriseosta
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 150 g mozzarellajuustopalloja
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- 1 dl viipaloituja mustia oliiveja
- Mittaa vesi, viinietikka, hunaja, viipaloidut valkosipulinkynnet, pippuriseos ja suola kattilaan. Kuumenna sekoitellen höyryäväksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon öljy.
- Pane kirsikkatomaatit kulhoon. Kaada tomaattien päälle kastike ja anna jäähtyä. Puolita mozzarellapallot ja revi ruocola sekä jääsalaatti suupaloiksi.
- Pane tarjoiluastiaan vuorotellen salaattia, rucolaa, oliiveja, mozzarella sekä tomaatteja liemineen.
- Valuta osa marinointiliemestä salaatille ja kaada loppu siivilöitynä tarjolle esimerkiksi pieneen kannuun.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät