Hae reseptiä

Marinoitu kirsikkatomaattisalaatti

Marinoitu kirsikkatomaattisalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 dl (hunaja-)omenaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl yrttipippuriseosta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 150 g mozzarellajuustopalloja
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 1 dl viipaloituja mustia oliiveja
  • Mittaa vesi, viinietikka, hunaja, viipaloidut valkosipulinkynnet, pippuriseos ja suola kattilaan. Kuumenna sekoitellen höyryäväksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon öljy.
  • Pane kirsikkatomaatit kulhoon. Kaada tomaattien päälle kastike ja anna jäähtyä. Puolita mozzarellapallot ja revi ruocola sekä jääsalaatti suupaloiksi.
  • Pane tarjoiluastiaan vuorotellen salaattia, rucolaa, oliiveja, mozzarella sekä tomaatteja liemineen.
  • Valuta osa marinointiliemestä salaatille ja kaada loppu siivilöitynä tarjolle esimerkiksi pieneen kannuun.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät