Marinoidut paprikat tapasleipäsillä
Portioner
Ohje
- 3 kpl punaista paprikaa
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl balsamietikkaa
- rapeaa maalaisleipää tai ciabattaa
- kapriksia koristeeksi
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Puolita paprikat, poista sisukset, pane pellille leivinpaperille ja paahda puolikkaita noin 20 minuuttia. Sulje puolikkaat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia. Poista paprikoista kuoret.
- Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet ja kuullota ne nopeasti öljytilkassa pannulla. Pane valkosipuliviipaleet ja paprikapalat balsamietikan ja öljyn kanssa kulhoon ja anna maustua viileässä noin 3 tuntia.
- Leikkaa leivästä pieniä viipaleita, valuta päälle tilkka oliiviöljyä ja nostele päälle valkosipulinkynsiä ja paprikapaloja. Koristele kapriksilla ja tarjoa pikkusuolaisena.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät