Mansikkahillo
Portioner
Ohje
- 2 l mansikoita
- 0.5 dl vettä
- 0.5 kg hillosokeria
- Kaada peratut mansikat kattilaan. Lisää tilkka vettä. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua höyryä.
- Lisää hillosokeria vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä.
- Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat nouse pintaa. Kuori vaahto tarvittaessa.
- Annostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Hillo hyytyy käyttökelpoiseksi noin vuorokaudessa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: