Hae reseptiä

Mansikkahillo

Annosmäärä
Ohje
  • 2 l mansikoita
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 kg hillosokeria
  • Kaada peratut mansikat kattilaan. Lisää tilkka vettä. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua höyryä.
  • Lisää hillosokeria vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä.
  • Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat nouse pintaa. Kuori vaahto tarvittaessa.
  • Annostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Hillo hyytyy käyttökelpoiseksi noin vuorokaudessa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Marjat, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet