Mansikka-tuorejuustojäädyke
Portioner
Ohje
- 5 dl mansikoita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0.25 tl hienonnettua kardemummaa
- mansikan- tai sitruunamelissanlehtiä
- 4 dl mansikoita
- tomusokeria
- Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
- Lisää joukkoon tuorejuusto, piimä ja sokeri. Mausta seos vaniljasokerilla ja kardemummalla. Vatkaa hetki, jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin.
- Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan. Peitä pinta foliolla tai kelmulla. Anna jäätyä pakastimessa 6 – 7 tuntia. Voit tehdä jäädykkeen halutessasi pakastimeen jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
- Kasta vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan. Silikonivuoasta jäädyke irtoaa helposti.
- Koristele tarjoiluvadin reunat mansikan- tai sitruunamelissanlehdillä ja mansikoilla. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: