Hae reseptiä

Mansikka-tuorejuustojäädyke

Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl mansikoita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.25 tl hienonnettua kardemummaa
  • mansikan- tai sitruunamelissanlehtiä
  • 4 dl mansikoita
  • tomusokeria
  • Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto, piimä ja sokeri. Mausta seos vaniljasokerilla ja kardemummalla. Vatkaa hetki, jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin.
  • Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan. Peitä pinta foliolla tai kelmulla. Anna jäätyä pakastimessa 6 – 7 tuntia. Voit tehdä jäädykkeen halutessasi pakastimeen jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
  • Kasta vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan. Silikonivuoasta jäädyke irtoaa helposti.
  • Koristele tarjoiluvadin reunat mansikan- tai sitruunamelissanlehdillä ja mansikoilla. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat