Mansikka-kevätsipulisalaatti
Portioner
Ohje
- 1 l mansikoita
- 2 kevätsipulia tai vastaavasti ruohosipulia tai nippusipulin varsia
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- mustapippuria
- suolaa
- 1.5 tl sokeria
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen.
- Viipaloi peratut mansikat ja viipaloi kevät- tai ruohosipulit ohuiksi renkaiksi. Yhdistä mansikat ja sipulit. Kaada kastike päälle ja sekoita.
- Anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
- Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa.
- Tämä salaatti maistuu varsinkin savustetun ja grillatun ruoan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Marjat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet