Hae reseptiä

Mansikka-kevätsipulisalaatti

Mansikka-kevätsipulisalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 1 l mansikoita
  • 2 kevätsipulia tai vastaavasti ruohosipulia tai nippusipulin varsia
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa
Kastike
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1.5 tl sokeria
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen.
  • Viipaloi peratut mansikat ja viipaloi kevät- tai ruohosipulit ohuiksi renkaiksi. Yhdistä mansikat ja sipulit. Kaada kastike päälle ja sekoita.
  • Anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa.
  • Tämä salaatti maistuu varsinkin savustetun ja grillatun ruoan kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Marjat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet