Mansikka-Brita
Portioner
Ohje
- 125 g voita tai margarinia
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 2 valkuaista
- 1.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl manrelilastuja
- 4 dl mansikoita (vadelmia tai hedelmiä)
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maitorahkaa
- Vaahdota sokeri ja rasva.
- Lisää keltuaiset vatkaten.
- Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri pieninä erinä.
- Vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin.
- Levitä seos esipaistetulle taikinapohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista 180 asteessa 15 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Anna jäähtyä.
- Tähän asti voit tehdä kakun hyvissä ajoin ja pakastaa valmiit pohjat.
- Valmista täyte.
- Vatkaa kerma kestäväksi vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja paloitellut mansikat.
- Puolita pohja. Levitä täyte puolitetulle pohjalle ja aseta toinen pohjanpuolikas varovasti päälle.
Vinkki:
Mansikat voi korvata myös muilla marjoilla tai hedelmillä. Etenkin vadelmat sopivat Brita-kakkuun hyvin. Marjojen ei myöskään tarvitse olla tuoreita, vaan kakkuun sopii myös pakastetut marjat.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: