Sök efter recept

Mansikka-Brita

Portioner
Ohje
  • 125 g voita tai margarinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 2 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl manrelilastuja
  • 4 dl mansikoita (vadelmia tai hedelmiä)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • Vaahdota sokeri ja rasva.
  •  Lisää keltuaiset vatkaten.
  • Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
  •  Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  •  Lisää sokeri pieninä erinä.
  •  Vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin.
  •  Levitä seos esipaistetulle taikinapohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista 180 asteessa 15 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
  • Anna jäähtyä.
  • Tähän asti voit tehdä kakun hyvissä ajoin ja pakastaa valmiit pohjat.
  • Valmista täyte.
  •  Vatkaa kerma kestäväksi vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja paloitellut mansikat.
  • Puolita pohja. Levitä täyte puolitetulle pohjalle ja aseta toinen pohjanpuolikas varovasti päälle.

Vinkki:
Mansikat voi korvata myös muilla marjoilla tai hedelmillä. Etenkin vadelmat sopivat Brita-kakkuun hyvin. Marjojen ei myöskään tarvitse olla tuoreita, vaan kakkuun sopii myös pakastetut marjat.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Makeat leivonnaiset, Marjat