Mansikat kuohuviinikylvyssä
Portioner
Ohje
- 1 l mansikoita
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta minttua, basilikaa tai sitruunamelissaa
- 0.25 tuoretta kurkkua
- 1 dl sokeria
- 7.5 dl kuohuviiniä (puolikuivaa)
- 6 liivatelehteä
- 0.5 l mansikoita
- 1 dl kevytranskankermaa
- mintun-, basilikan- tai sitruunamelissanlehtiä
- Perkaa mansikat ja paloittele noin neljään osaan.
- Kuori kurkku, halkaise ja poista sisus. Leikkaa vaalea osa kuutioiksi.
- Jaa mansikkapalat, kurkkukuutiot ja yrttisilppu lasisiin jälkiruokakulhoihin.
- Anna liivatelehtien liota väljässä vedessä noin viisi minuuttia.
- Mittaa sokeri ja 1 dl kuohuviiniä paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa.
- Puserra liivatteet ja sulata sokeri-viiniseokseen. Lisää loppu kuohuviini varoen, että vaahtoa muodostuu mahdollisimman vähän. Sekoita ja annostele jälkiruokamaljoihin muiden ainesten päälle.
- Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.
- Pursota tai nostele hyytelöiden pinnalle ranskankermaa. Lisää jälkiruokien pinnalle mansikoita ja tuoreita yrtinlehtiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: