Hae reseptiä

Mansikat kuohuviinikylvyssä

Annosmäärä
Ohje
  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta minttua, basilikaa tai sitruunamelissaa
  • 0.25 tuoretta kurkkua
  • 1 dl sokeria
  • 7.5 dl kuohuviiniä (puolikuivaa)
  • 6 liivatelehteä
Lisäksi
  • 0.5 l mansikoita
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • mintun-, basilikan- tai sitruunamelissanlehtiä
  • Perkaa mansikat ja paloittele noin neljään osaan.
  • Kuori kurkku, halkaise ja poista sisus. Leikkaa vaalea osa kuutioiksi.
  • Jaa mansikkapalat, kurkkukuutiot ja yrttisilppu lasisiin jälkiruokakulhoihin.
  • Anna liivatelehtien liota väljässä vedessä noin viisi minuuttia.
  • Mittaa sokeri ja 1 dl kuohuviiniä paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa.
  • Puserra liivatteet ja sulata sokeri-viiniseokseen. Lisää loppu kuohuviini varoen, että vaahtoa muodostuu mahdollisimman vähän. Sekoita ja annostele jälkiruokamaljoihin muiden ainesten päälle.
  • Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.
  • Pursota tai nostele hyytelöiden pinnalle ranskankermaa. Lisää jälkiruokien pinnalle mansikoita ja tuoreita yrtinlehtiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat