Sök efter recept

Makea raparperi-mansikkahöystö

Portioner
Ohje
  • 4 raparperinvartta
  • 1 l mansikoita
  • 1 appelsiini
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl juoksevaa margariinia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 15 basilikanlehteä
  • 10 sitruunamelissan lehteä
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • Leikkaa kevyesti kuoritut raparperit noin sentin viipaleiksi.
  • Perkaa mansikat ja halkaise tarvittaessa.
  • Purista appelsiinista mehu ja sekoita mehun joukkoon hunajaa.
  • Hienonna yrtit.
  • Kuumenna margariini pannussa ja paista raparperinpaloja pari minuuttia.
  • Sekoita joukkoon sokeri ja kuumenna vielä, kunnes sokeri on sulanut ja raparperit pehmenneet.
  • Kääntele sekaan mansikat ja kaada päälle appelsiinimehu.
  • Kuumenna vain sen verran, että mehu kiehahtaa.
  • Älä keitä liikaa, etteivät mansikat pehmene.
  • Ripottele pinnalle yrtit ja kookoshiutaleet ja tarjoa heti jäätelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Marjat, Raparperi, parsa, yms, Vegetaariset ohjeet