Makea raparperi-mansikkahöystö
Portioner
Ohje
- 4 raparperinvartta
- 1 l mansikoita
- 1 appelsiini
- 2 tl hunajaa
- 1 rkl juoksevaa margariinia
- 2 rkl fariinisokeria
- 15 basilikanlehteä
- 10 sitruunamelissan lehteä
- 2 rkl kookoshiutaleita
- Leikkaa kevyesti kuoritut raparperit noin sentin viipaleiksi.
- Perkaa mansikat ja halkaise tarvittaessa.
- Purista appelsiinista mehu ja sekoita mehun joukkoon hunajaa.
- Hienonna yrtit.
- Kuumenna margariini pannussa ja paista raparperinpaloja pari minuuttia.
- Sekoita joukkoon sokeri ja kuumenna vielä, kunnes sokeri on sulanut ja raparperit pehmenneet.
- Kääntele sekaan mansikat ja kaada päälle appelsiinimehu.
- Kuumenna vain sen verran, että mehu kiehahtaa.
- Älä keitä liikaa, etteivät mansikat pehmene.
- Ripottele pinnalle yrtit ja kookoshiutaleet ja tarjoa heti jäätelön kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Marjat, Raparperi, parsa, yms, Vegetaariset ohjeet