Maa-artisokkasalaatti
Portioner
Ohje
- 4 isoa maa-artisokkaa
- 1 l vettä
- 4 rkl sitruunamehua
- 1 pieni punasipuli
- suolaa myllystä
- pippuria myllystä
- 1 nippu(a) persiljaa
- 1 rkl balsamietikkaa
- 4 rkl rypsiöljyä
- Ota kattilaan vettä ja lisää joukkoon sitruunamehu. Pese ja kuori maa-artisokat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi suoraan sitruuna-veteen, etteivät viipaleet tummu. Kiehauta vesi ja keitä viipaleita noin 3 – 4 minuuttia.
- Jätä maa-artisokkaviipaleet puolikypsiksi. Kaada vesi pois.
- Asettele maa-artisokkaviipaleet vadille ja lisää päälle punasipuli ohuina viipaleina. Sekoita kastike ja valuta salaatin päälle.
- Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää salaatin päälle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet