Hae reseptiä

Maa-artisokkasalaatti

Maa-artisokkasalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 4 isoa maa-artisokkaa
  • 1 l vettä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni punasipuli
  • suolaa myllystä
  • pippuria myllystä
  • 1 nippu(a) persiljaa
Kastike
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • Ota kattilaan vettä ja lisää joukkoon sitruunamehu. Pese ja kuori maa-artisokat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi suoraan sitruuna-veteen, etteivät viipaleet tummu. Kiehauta vesi ja keitä viipaleita noin 3 – 4 minuuttia.
  • Jätä maa-artisokkaviipaleet puolikypsiksi. Kaada vesi pois.
  • Asettele maa-artisokkaviipaleet vadille ja lisää päälle punasipuli ohuina viipaleina. Sekoita kastike ja valuta salaatin päälle.
  • Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää salaatin päälle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet