Maa-artisokka-perunasose
Portioner
Ohje
- 6 kookasta, jauhoista perunaa
- 2 dl maitoa
- suolaa
- 3 maa-artisokkaa
- tilkka rypsi- tai oliiviöljyä
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja soseuta ne. Lisää joukkoon maito ja ripaus suolaa. Vatkaa kuohkeaksi.
- Pese, kuori ja kuutioi maa-artisokat ja keitä lähes kypsiksi suolalla maustetussa vesitilkassa. Kaada vesi pois ja lisää kuutiot valmiiseen perunasoseeseen välittömästi etteivät kuutiot tummu.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit lorauttaa pinnalle tilkan laadukasta öljyä. Erityisen hieno aromi on tryffeliöljyssä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet