Hae reseptiä

Maa-artisokka-perunasose

Maa-artisokka-perunasose
Annosmäärä
Ohje
  • 6 kookasta, jauhoista perunaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa
  • 3 maa-artisokkaa
  • tilkka rypsi- tai oliiviöljyä
  • Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja soseuta ne. Lisää joukkoon maito ja ripaus suolaa. Vatkaa kuohkeaksi.
  • Pese, kuori ja kuutioi maa-artisokat ja keitä lähes kypsiksi suolalla maustetussa vesitilkassa. Kaada vesi pois ja lisää kuutiot valmiiseen perunasoseeseen välittömästi etteivät kuutiot tummu.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit lorauttaa pinnalle tilkan laadukasta öljyä. Erityisen hieno aromi on tryffeliöljyssä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet