Lohta ja sitruunaperunoita
Portioner
Ohje
- 1 kg perunoita
- 1 sitruuna
- suolaa
- vettä
- 100 g kevyttuorejuustoa
- 1 ruukku(a) persiljaa
- 500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
- 1 rkl pullomargariinia
- 1 tl suolaa
- (valko)pippuria
- Kuori ja viipaloi perunat. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Keitä perunaviipaleet kypsiksi sitruunanmehulla ja suolalla maustetussa vedessä.
- Säästä perunoiden keitinvedestä 1 dl, kaada loppu pois.
- Kuumenna erilleen otettu keitinvesi ja sulata tuorejuusto sekaan. Hienonna persilja. Sekoita keitettyjen perunaviipaleiden joukkoon hienonnettu persilja, raastettu sitruunankuori ja tuorejuustokastike.
- Leikkaa lohifileestä neljä annospalaa. Paista lohipalat paistinpannulla margariinissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä perunaviipaleet laakealle vadille ja paistetut lohiviipaleet perunoiden päälle. Tarjoa heti salaatin kanssa.
Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: