Sök efter recept

Lohta ja sitruunaperunoita

Portioner
Ohje
  • 1 kg perunoita
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • vettä
  • 100 g kevyttuorejuustoa
  • 1 ruukku(a) persiljaa
  • 500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1 tl suolaa
  • (valko)pippuria
  • Kuori ja viipaloi perunat. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Keitä perunaviipaleet kypsiksi sitruunanmehulla ja suolalla maustetussa vedessä.
  • Säästä perunoiden keitinvedestä 1 dl, kaada loppu pois.
  • Kuumenna erilleen otettu keitinvesi ja sulata tuorejuusto sekaan. Hienonna persilja. Sekoita keitettyjen perunaviipaleiden joukkoon hienonnettu persilja, raastettu sitruunankuori ja tuorejuustokastike.
  • Leikkaa lohifileestä neljä annospalaa. Paista lohipalat paistinpannulla margariinissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Siirrä perunaviipaleet laakealle vadille ja paistetut lohiviipaleet perunoiden päälle. Tarjoa heti salaatin kanssa.

Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Pannulla paistetut ruoat