Linssi-porkkanasosekeitto
Portioner
Ohje
- 500 g porkkanoita
- pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- 0.5 chiliä
- 2 dl punaisia linssejä
- 500 g tomaatteja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl fariini- tai ruokosokeria
- 7.5 dl kasvislientä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 3 rkl limetin (tai sitruunan) mehua
- 2 dl ruokakermaa
- 0.25 tl suolaa
- 0.25 tl mustapippurirouhetta
- tuoretta korianteria pinnalle
- Kuori ja paloittele porkkanat ja selleripala. Huuhtele linssit siivilässä. Lohko tomaatit ja hienonna sipuli ja chili.
- Kuumenna tilavan kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää juurespalat, sipuli ja chili. Kuumenna sekoittaen ja lisää linssit ja tomaatit (tai tomaattimurska).
- Kaada kattilaan kasvisliemi. Mausta korianterinsiemenillä ja jeeralla sekä sokerilla. Keitä noin 20 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella.
- Puserra sosekeittoon sitrusmehua ja lisää kerma. Kuumenna kiehumispisteeseen ja mausta keitto ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku.
- Tarjoa keiton pinnalla tuoretta, hienonnettua korianteria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Vihanneshedelmät