Hae reseptiä

Linssi-porkkanasosekeitto

Linssi-porkkanasosekeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 500 g porkkanoita
  • pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 0.5 chiliä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 500 g tomaatteja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl fariini- tai ruokosokeria
  • 7.5 dl kasvislientä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 3 rkl limetin (tai sitruunan) mehua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippurirouhetta
Lisäksi
  • tuoretta korianteria pinnalle
  • Kuori ja paloittele porkkanat ja selleripala. Huuhtele linssit siivilässä. Lohko tomaatit ja hienonna sipuli ja chili.
  • Kuumenna tilavan kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää juurespalat, sipuli ja chili. Kuumenna sekoittaen ja lisää linssit ja tomaatit (tai tomaattimurska).
  • Kaada kattilaan kasvisliemi. Mausta korianterinsiemenillä ja jeeralla sekä sokerilla. Keitä noin 20 minuuttia.
  • Soseuta sauvasekoittimella.
  • Puserra sosekeittoon sitrusmehua ja lisää kerma. Kuumenna kiehumispisteeseen ja mausta keitto ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku.
  • Tarjoa keiton pinnalla tuoretta, hienonnettua korianteria.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Vihanneshedelmät