Limettimarinoidut mansikat
Portioner
Ohje
- 1 l mansikoita
- 2 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1 dl tomusokeria
- vaniljajäätelöä, -kastiketta tai -jogurttia
- Pese limetit huolellisesti harjaten. Kuivaa hedelmät ja raasta ainakin toisen hedelmän kuoresta hienoa raastetta. Puserra hedelmistä mehu.
- Siirrä peratut mansikat kulhoon. Lisää limettimehu, kuoriraaste ja tomusokeri. Sekoita.
- Anna mansikoiden maustua jääkaapissa 1 – 2 tuntia ennen tarjoamista. Tarkista maku.
- Tarjoa vaniljakastikkeen, -jäätelön tai -jogurtin kanssa jälkiruokana tai välipalana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät