Letut ja granaattiomenasiirappia
Portioner
Taikina
- 5 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 granaattiomena
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 tl limetti- tai sitruunamehua
- Tee ensin siirappi: Halkaise granaattiomena ja ota siemenet ja mehu talteen. Keitä sokeria ja vettä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa olla siirappimaista. Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet ja mehu sekä sitrusmehu. Jäähdytä.
- Lettutaikinaa varten vatkaa ensin puolet maidosta ja muut aineet sekaisin.
- Lisää loput maidosta ja anna turvota hetki. Paista pannulla ohuita lettuja ja tarjoa granaattiomenasiirapin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet