Lehtiselleririsotto
Portioner
Ohje
- 4 lehtisellerin vartta
- 1 hapan omena
- 0.5 purjo
- 3 rkl öljyä
- 250 g risottoriisiä
- 1 l kala- tai kasvislientä
- ripaus kurkumaa tai sahramia
- 3 rkl ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna
- 150 g katkarapuja
- parmesaanijuustoa raasteena
- mustapippuria
- Leikkaa sellerinvarret viipaleiksi, omena pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Kuumenna laakeassa pannussa öljy, lisää kasvikset ja riisi ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää kuuma kala- tai kasvisliemi joukkoon. Voit myös lisätä nestettä vähän kerrallaan sitä mukaan, kun riisi on imenyt nesteen. Mausta ripauksella sahramia tai kurkumaa.
- Kun risotto on melkein valmista, lisää joukkoon sulatetut, valutetut katkaravut sekä yrtit ja parmesaaniraastetta. Kuumenna.
- Rouhi valmiin risoton päälle mustapippuria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vihanneshedelmät