Hae reseptiä

Lehtiselleririsotto

Annosmäärä
Ohje
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 1 hapan omena
  • 0.5 purjo
  • 3 rkl öljyä
  • 250 g risottoriisiä
  • 1 l kala- tai kasvislientä
  • ripaus kurkumaa tai sahramia
  • 3 rkl ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna
  • 150 g katkarapuja
  • parmesaanijuustoa raasteena
  • mustapippuria
  • Leikkaa sellerinvarret viipaleiksi, omena pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Kuumenna laakeassa pannussa öljy, lisää kasvikset ja riisi ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää kuuma kala- tai kasvisliemi joukkoon. Voit myös lisätä nestettä vähän kerrallaan sitä mukaan, kun riisi on imenyt nesteen. Mausta ripauksella sahramia tai kurkumaa.
  • Kun risotto on melkein valmista, lisää joukkoon sulatetut, valutetut katkaravut sekä yrtit ja parmesaaniraastetta. Kuumenna.
  • Rouhi valmiin risoton päälle mustapippuria.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vihanneshedelmät