Lämmin sieni-rucolasalaatti
Portioner
Ohje
- 200 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- mustapippuria
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 0.5 dl parmesaanijuustoraastetta
- 4 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku(a) roomansalaattia
- suolaa, mustapippuria
- 1 tl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 dl kevytranskankermaa
- 1 pieni punasipuli
- Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipulit. Kuumenna öljytilkka paistinpannussa ja kuullota sipuli. Lisää herkkusienet joukkoon ja kuumenna nekin. Mausta pippurilla. Lisää pannulle muutamaan osaan revityt rucolanlehdet ja raasta päälle parmesaania. Sekoita vain kevyesti ja ota pannu pois levyltä.
- Paahda leipäviipaleet. Hiero kuorittua valkosipulinkynttä rapeaksi paahtuneen leivän pintaan.
- Revi roomansalaatti kulhoon ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja tilkalla öljyä. Jaa roomansalaatti lautasille tai tarjoiluvadille, nosta paahdetut leipäviipaleet ja annostele niille sieni-rucolasalaatti.
- Nosta salaatin päälle nokareina ranskankermaa ja ripauta päälle hienonnettua punasipulia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Sipulit