Sök efter recept

Lämmin salaattikimara

Lämmin salaattikimara
Portioner
Ohje
  • 8 viipaletta pekonia
  • 3 kpl (kotimaista) omenaa
  • 0.5 kpl tuoretta chiliä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 ruukku(a) roomansalaattia (tai osaksi punasalaattia tai pinaatinlehtiä)
  • 1 dl viinisuolaheinää
  • 6 kpl tuoretta mintunlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Aseta pekoniviipaleet kylmälle pannulle yhtenä kerroksena. Kytke levy päälle ja kuumenna niin, että pekoni paistuu rapeaksi ja rasva valuu pannulle. Nosta rapeat pekoniviipaleet talouspaperin päälle. Pese pannu.
  • Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat kuorineen. Hienonna puolikas chiliä ja yksi valkosipulinkynsi.
  • Revi roomansalaatti isoiksi suupaloiksi ja irrottele viinisuolaheinästä lehdet.
  • Kuumenna puhtaalla pannulla tilkka öljyä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chili sekä omenalohkot. Paista, kunnes omenalohkot kuumenevat.
  • Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja lisää pannulle roomansalaatti, viinisuolaheinän- ja mintunlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Pyöräytä kaikki ainekset sekaisin kahdella lastalla varovasti nostellen. Samalla kaikki salaattiainekset lämpenevät.
  • Annostele lämmin salaatti suoraan lautasille.
  • Nosta pinnalle juuri ennen tarjoilua rapeat pekoniviipaleet.

Vinkki:
Voit tarjota lisäksi grissinejä. Jos leivot ne itse, muotoile esimerkiksi punajuuriraasteella maustetusta sämpylätaikinasta ohuita, pitkiä tankoja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti