Lämmin salaattikimara
Portioner
Ohje
- 8 viipaletta pekonia
- 3 kpl (kotimaista) omenaa
- 0.5 kpl tuoretta chiliä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 ruukku(a) roomansalaattia (tai osaksi punasalaattia tai pinaatinlehtiä)
- 1 dl viinisuolaheinää
- 6 kpl tuoretta mintunlehteä
- suolaa
- mustapippuria
- Aseta pekoniviipaleet kylmälle pannulle yhtenä kerroksena. Kytke levy päälle ja kuumenna niin, että pekoni paistuu rapeaksi ja rasva valuu pannulle. Nosta rapeat pekoniviipaleet talouspaperin päälle. Pese pannu.
- Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat kuorineen. Hienonna puolikas chiliä ja yksi valkosipulinkynsi.
- Revi roomansalaatti isoiksi suupaloiksi ja irrottele viinisuolaheinästä lehdet.
- Kuumenna puhtaalla pannulla tilkka öljyä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chili sekä omenalohkot. Paista, kunnes omenalohkot kuumenevat.
- Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja lisää pannulle roomansalaatti, viinisuolaheinän- ja mintunlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyöräytä kaikki ainekset sekaisin kahdella lastalla varovasti nostellen. Samalla kaikki salaattiainekset lämpenevät.
- Annostele lämmin salaatti suoraan lautasille.
- Nosta pinnalle juuri ennen tarjoilua rapeat pekoniviipaleet.
Vinkki:
Voit tarjota lisäksi grissinejä. Jos leivot ne itse, muotoile esimerkiksi punajuuriraasteella maustetusta sämpylätaikinasta ohuita, pitkiä tankoja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti