Lämmin kurkkusalaatti
Portioner
Ohje
- 1 kurkku
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 0.5 tl curryjauhetta
- 1 dl hienonnettua tuoretta tilliä, sitruunamelissaa tai minttua
- Leikkaa kurkku pitkittäin kuuteen osaan ja leikkaa reilun sentin paloiksi. Kuumenna öljytilkka paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota kurkkukuutiot.
- Lisää viinietikka, hunaja ja mausteet. Kuumenna ja tarkista maku.
- Lämmin kurkkusalaatti sopii erinomaisesti kalan lisäkkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti