Lämmin kaalisalaatti
Portioner
Ohje
- 300 g valko- tai punakaalia
- 2 kpl porkkanaa
- 100 g fenkolia
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl vihreä paprika
- 0.25 kpl mietoa maustepaprikaa (chiliä)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 dl hienonnettua tuoreyrttiä (persiljaa/basilikaa/kirveliä)
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 dl majoneesia
- 2 tl sinappia
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria
- suolaa
- hiven cayennenpippuria
- Suikaloi kaalinlohko, kuorittu porkkana sekä fenkoli tai selleri vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä leikkuulaudalla. Hienonna sipuli, paprika ja pala chiliä.
- Kuumenna öljytilkka pannulla. Kuullota ensin hetken aikaa sipulia ja chiliä, ja lisää sitten pannulle muut kasvikset. Kuumenna muutamien minuuttien ajan sekoitellen.
- Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike lämpimään kasvisseokseen ja siirrä salaatti tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille. Ripottele päälle tuoreyrttiä.
- Huom. Salaatti maistuu myös kylmänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät