Hae reseptiä

Lämmin kaalisalaatti

Lämmin kaalisalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 300 g valko- tai punakaalia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 100 g fenkolia
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl vihreä paprika
  • 0.25 kpl mietoa maustepaprikaa (chiliä)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 dl hienonnettua tuoreyrttiä (persiljaa/basilikaa/kirveliä)
Kastike
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 0.5 dl majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • suolaa
  • hiven cayennenpippuria
  • Suikaloi kaalinlohko, kuorittu porkkana sekä fenkoli tai selleri vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä leikkuulaudalla. Hienonna sipuli, paprika ja pala chiliä.
  • Kuumenna öljytilkka pannulla. Kuullota ensin hetken aikaa sipulia ja chiliä, ja lisää sitten pannulle muut kasvikset. Kuumenna muutamien minuuttien ajan sekoitellen.
  • Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike lämpimään kasvisseokseen ja siirrä salaatti tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille. Ripottele päälle tuoreyrttiä.
  • Huom. Salaatti maistuu myös kylmänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät