Sök efter recept

Lammaskaali

Portioner
Ohje
  • 1 kg lampaan keittolihaa, esim. lapaa
  • 800 g valkokaalia
  • 3 porkkanaa
  • 3 rkl siirappia
  • 6 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl vettä
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua timjamia
  • Leikkaa lampaanliha luineen muutamaan osaan ja pyyhi pinnat talouspaperilla.
  • Puhdista kaali ja leikkaa suikalemaisiksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat.
  • Siirrä liha ja kaali kerroksittain mausteiden kanssa isoon kattilaan tai uunivuokaan. Uunivuokaan voit lopuksi lisätä pinnalle muutaman rasvanokareen tai tipoittain öljyä.
  • Kiehauta vesi ja kaada joukkoon. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä noin kahden tunnin ajan. Jos käytät uunia, säädä se 150-asteeseen. Voit loppuvaiheessa lisätä päälle foliota tai kannen, mikäli pinta kuivuu.
  • Ennen tarjoilua, paloittele liha annospaloiksi.
  • Tarjoa lisänä puolukoita tai viinimarjoja sekä raikasta salaattia ja keitettyjä perunoita tai ohrasuurimoita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat