Lammaskaali
Portioner
Ohje
- 1 kg lampaan keittolihaa, esim. lapaa
- 800 g valkokaalia
- 3 porkkanaa
- 3 rkl siirappia
- 6 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 tl suolaa
- 5 dl vettä
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua timjamia
- Leikkaa lampaanliha luineen muutamaan osaan ja pyyhi pinnat talouspaperilla.
- Puhdista kaali ja leikkaa suikalemaisiksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Siirrä liha ja kaali kerroksittain mausteiden kanssa isoon kattilaan tai uunivuokaan. Uunivuokaan voit lopuksi lisätä pinnalle muutaman rasvanokareen tai tipoittain öljyä.
- Kiehauta vesi ja kaada joukkoon. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä noin kahden tunnin ajan. Jos käytät uunia, säädä se 150-asteeseen. Voit loppuvaiheessa lisätä päälle foliota tai kannen, mikäli pinta kuivuu.
- Ennen tarjoilua, paloittele liha annospaloiksi.
- Tarjoa lisänä puolukoita tai viinimarjoja sekä raikasta salaattia ja keitettyjä perunoita tai ohrasuurimoita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat