Kyssäkaali-linssipata
Portioner
Ohje
- 1 kg kyssäkaalia
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 4 dl kasvislientä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1.5 dl punaisia linssejä
- 2 kotimaista omenaa
- 2 tomaattia
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta lipstikkaa tai timjamia
- Kuori kyssäkaalit ja sipulit. Kuutioi kyssäkaalit ja hienonna sipulit.
- Lohko tomaatit ja omenat.
- Huuhtele linssit siivilässä.
- Kuumenna öljytilkka paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita ja kyssäkaalia hetken aikaa lastalla käännellen. Lisää muut ainekset pataan luettelon mukaisessa järjestyksessä. Sekoita ja hauduta pataa puolisen tuntia.
- Tarkista maku ja lisää tuoretta yrttiä lopuksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet