Hae reseptiä

Kyssäkaali-linssipata

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg kyssäkaalia
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1.5 dl punaisia linssejä
  • 2 kotimaista omenaa
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta lipstikkaa tai timjamia
  • Kuori kyssäkaalit ja sipulit. Kuutioi kyssäkaalit ja hienonna sipulit.
  • Lohko tomaatit ja omenat.
  • Huuhtele linssit siivilässä.
  • Kuumenna öljytilkka paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita ja kyssäkaalia hetken aikaa lastalla käännellen. Lisää muut ainekset pataan luettelon mukaisessa järjestyksessä. Sekoita ja hauduta pataa puolisen tuntia.
  • Tarkista maku ja lisää tuoretta yrttiä lopuksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet