Kurkku-fenkolisorbetti
Portioner
Ohje
- 50 g fenkolia
- 1 valkuainen
- 2 rkl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 dl valkoviiniä tai vedellä laimennettua sitruunamehua
- 2 tl (valkoviinietikkaa)
- 100 g kurkkua
- Leikkaa fenkoli pieniksi paloiksi.
- Kuumenna vesitilkka kattilassa ja keitä fenkolipalat kypsiksi.
- Soseuta fenkoli.
- Lisää soseeseen sokeri ja valkoviini ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Sokerin määrä riippuu siitä, tarjoatko sorbetin väli- vai jälkiruokana.
- Jos käytit liemenä viiniä ja tarjoat sorbetin väliruokana, voit lisätä hapokkuutta viinietikalla. Jäähdytä seos.
- Raasta kurkku ja sekoita fenkoliseoksen joukkoon.
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti kurkku-fenkoliseokseen.
- Siirrä sorbettiseos pakastimeen, mielellään metallikulhoon ja hämmennä sitä esim. vahvalla vispilällä puolen tunnin välein, kunnes koostumus on jäätelömäinen ja tasainen. Jos omistat jäätelökoneen, valmista sorbetti siinä.
- Jos et tarjoa sorbettia heti valmistuksen jälkeen, laita valmis seos kannelliseen astiaan ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, jotta sen rakenne pehmenisi.
- Ota sorbetista kuumaan veteen kastetulla lusikalla pyörylöitä ja nosta pieniin laseihin. Koristele esim. sitruunamelissan lehdellä.
- Tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät