Hae reseptiä

Kurkku-fenkolisorbetti

Annosmäärä
Ohje
  • 50 g fenkolia
  • 1 valkuainen
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl valkoviiniä tai vedellä laimennettua sitruunamehua
  • 2 tl (valkoviinietikkaa)
  • 100 g kurkkua
  • Leikkaa fenkoli pieniksi paloiksi.
  • Kuumenna vesitilkka kattilassa ja keitä fenkolipalat kypsiksi.
  • Soseuta fenkoli.
  • Lisää soseeseen sokeri ja valkoviini ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Sokerin määrä riippuu siitä, tarjoatko sorbetin väli- vai jälkiruokana.
  • Jos käytit liemenä viiniä ja tarjoat sorbetin väliruokana, voit lisätä hapokkuutta viinietikalla. Jäähdytä seos.
  • Raasta kurkku ja sekoita fenkoliseoksen joukkoon.
  • Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti kurkku-fenkoliseokseen.
  • Siirrä sorbettiseos pakastimeen, mielellään metallikulhoon ja hämmennä sitä esim. vahvalla vispilällä puolen tunnin välein, kunnes koostumus on jäätelömäinen ja tasainen. Jos omistat jäätelökoneen, valmista sorbetti siinä.
  • Jos et tarjoa sorbettia heti valmistuksen jälkeen, laita valmis seos kannelliseen astiaan ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, jotta sen rakenne pehmenisi.
  • Ota sorbetista kuumaan veteen kastetulla lusikalla pyörylöitä ja nosta pieniin laseihin. Koristele esim. sitruunamelissan lehdellä.
  • Tarjoa heti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät