Kuorrutetut uuniperunat
Portioner
Ohje
- 4 isoa uuniperunaa (esim. rosamundaa)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 punainen, tuore chili
- 1 pala(a) purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl kevytranskankermaa
- suolaa
- juustoraastetta
- Pese perunat huolellisesti ja siirrä uuninkestävään vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Valmista kastike: Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna myös purjo tai kevätsipulit ja kuorittu valkosipulinkynsi.
- Kuullota kasvikset öljyssä paistinpannussa. Lisää joukkoon ranskankerma ja jäähdytä seos.
- Ota perunat uunista ja leikkaa perunoista irti ohuet kansiviipaleet. Hienonna kansipalat. Koverra perunoista sisukset ja murskaa ne.
- Sekoita hienonnetut kansipalat ja perunamurske kastikkeen joukkoon. Jaa täyte perunoiden koverrettuihin syvennyksiin.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät