Hae reseptiä

Kuorrutetut uuniperunat

Annosmäärä
Ohje
  • 4 isoa uuniperunaa (esim. rosamundaa)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 punainen, tuore chili
  • 1 pala(a) purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • suolaa
  • juustoraastetta
  • Pese perunat huolellisesti ja siirrä uuninkestävään vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  • Valmista kastike: Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna myös purjo tai kevätsipulit ja kuorittu valkosipulinkynsi.
  • Kuullota kasvikset öljyssä paistinpannussa. Lisää joukkoon ranskankerma ja jäähdytä seos.
  • Ota perunat uunista ja leikkaa perunoista irti ohuet kansiviipaleet. Hienonna kansipalat. Koverra perunoista sisukset ja murskaa ne.
  • Sekoita hienonnetut kansipalat ja perunamurske kastikkeen joukkoon. Jaa täyte perunoiden koverrettuihin syvennyksiin.
  • Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät