Kuohkea vadelma-rahkakakku
Portioner
Taikina
- 2 munaa
- 1.25 dl sokeria
- 1.75 dl vehnäjauhoja
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 appelsiinin mehu kostutukseen
- 3 valkuaista
- 1 dl tomusokeria
- 300 g maitorahkaa
- 150 g vadelmasosetta
- 3 liotettua liivatetta
- (voit lisätä sokeria vadelmasoseen joukkoon tarvittaessa)
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen siivilöity vehnäjauho ja raastettu appelsiinin kuori.
- Levitä taikina leivinpaperille puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 6 – 8 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja ota sopivalla muotilla kaksi kakkuvuoan kokoista levyä tai kiekkoa.
- Vatkaa täytteen valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vadelmasose ja sulatettu liivate kevyesti lastalla sekoittaen.
- Pane kakkupohja kakkuvuokaan ja kostuta puolikkaan appelsiinin puristetulla mehulla. Kaada täyte päälle ja nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta lopulla appelsiinin mehulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 – 4 tuntia.
- Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi vadelmilla ja marengilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: