Hae reseptiä

Kuohkea vadelma-rahkakakku

Kuohkea vadelma-rahkakakku
Annosmäärä
Taikina
  • 2 munaa
  • 1.25 dl sokeria
  • 1.75 dl vehnäjauhoja
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 appelsiinin mehu kostutukseen
Täyte
  • 3 valkuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 300 g maitorahkaa
  • 150 g vadelmasosetta
  • 3 liotettua liivatetta
  • (voit lisätä sokeria vadelmasoseen joukkoon tarvittaessa)
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen siivilöity vehnäjauho ja raastettu appelsiinin kuori.
  • Levitä taikina leivinpaperille puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 6 – 8 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ja ota sopivalla muotilla kaksi kakkuvuoan kokoista levyä tai kiekkoa.
  • Vatkaa täytteen valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vadelmasose ja sulatettu liivate kevyesti lastalla sekoittaen.
  • Pane kakkupohja kakkuvuokaan ja kostuta puolikkaan appelsiinin puristetulla mehulla. Kaada täyte päälle ja nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta lopulla appelsiinin mehulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 – 4 tuntia.
  • Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi vadelmilla ja marengilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Makeat leivonnaiset, Marjat