Sök efter recept

Kreikkalainen peruna-fetasalaatti

Portioner
Ohje
  • 8 kg peruna, kuutio, kypsä
  • 0.5 kg purjosipuli, viipale, tuore
  • 1 kg punasipuli, viipale, tuore
  • 1 kg oliivi, musta, viipale
  • 4 kg salaattijuusto, kuutio, suolavedessä, 10 %
  • 0.2 kg kapris
  • 0.04 kg korianteri, tuore
  • 0.04 kg oregano, tuore
  • 0.09 kg sokeri
  • 0.01 kg suola
  • 0.02 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.4 kg valkoviinietikka
  • 0.4 kg oliiviöljy
  • 0.4 kg vesi
  • 0.5 kg kirsikkatomaatti
  • 0.1 kg kapris, varrellinen

Valuta perunat.
Leikkaa purjo ja punasipulit ohuiksi renkaiksi tai pieniksi kuutioiksi.
Valuta oliivit, fetajuusto ja kaprikset.
Sekoita käsin kaikki salaattiainekset varovasti keskenään.

Valmista kastike:
Hienonna tuore korianteri ja oregano monitoimikoneessa.
Lisää joukkoon kastikkeen muut ainekset ja sekoita keskenään.
Valuta kastike salaattiainesten päälle, sekoita varovasti.

Puolita kirsikkatomaatit.
Koristele salaatti tomaateilla ja varrellisilla kapriksilla.
Anna salaatin maustua kylmiössä ennen tarjoilua.

Luokka:

Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, Yrtit