Kolmen yrtin salaatti
Portioner
Ohje
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 ruukkusalaatti tai lollo rosso -salaattia
- 2 tomaattia
- 1 nippu(a) retiisejä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0.75 dl öljyä
- ripaus sokeria
- ripaus vastajauhettua mustapippuria
- 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
- 1 rkl tuoretta hienonnettua meiramia
- 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
- Valmista ensin kastike. Sekoita punaviinietikan joukkoon öljy sekä muut kastikkeen aineet.
- Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kaada kastike herkkusienien joukkoon, sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa 10 – 20 minuuttia.
- Levitä huuhdotut ja pienempiin osiin revityt salaatinlehdet laakeahkoon astiaan. Leikkaa tomaatit lohkoiksi sekä retiisit viipaleiksi tai kukkakaalit pienemmiksi osiksi ja levitä saalaatinlehtien päälle.
- Kaada pinnalle herkkusienet kastikkeineen ja tarjoa salaatti välittömästi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti