Sök efter recept

Kolmen yrtin salaatti

Portioner
Ohje
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 ruukkusalaatti tai lollo rosso -salaattia
  • 2 tomaattia
  • 1 nippu(a) retiisejä
Kastike
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0.75 dl öljyä
  • ripaus sokeria
  • ripaus vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua meiramia
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
  • Valmista ensin kastike. Sekoita punaviinietikan joukkoon öljy sekä muut kastikkeen aineet.
  • Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kaada kastike herkkusienien joukkoon, sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa 10 – 20 minuuttia.
  • Levitä huuhdotut ja pienempiin osiin revityt salaatinlehdet laakeahkoon astiaan. Leikkaa tomaatit lohkoiksi sekä retiisit viipaleiksi tai kukkakaalit pienemmiksi osiksi ja levitä saalaatinlehtien päälle.
  • Kaada pinnalle herkkusienet kastikkeineen ja tarjoa salaatti välittömästi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti