Kirpeä kukkakaali
Portioner
Ohje
- 1 kukkakaali (à 400g)
- vettä keittämiseen
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- Irrottele kukkakaalista kukinnot. Lisää kukkakaali kiehuvaan veteen ja
- keitä noin 2 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua lävikössä.
- Mittaa kattilaan muut liemen aineet paitsi minttu. Anna liemen kiehahtaa.
- Lado kukkakaalin kukinnot kerroksittain silputun mintun kanssa tarjoiluastiaan. Voit painella kukkakaalin tiiviisti astiaan.
- Kaada päälle lämmin liemi ja anna jäähtyä. Siirrä astia kylmään.
- Kun kukkakaali on jääkaappikylmää, se on valmista tarjottavaksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: