Kiinalaiset seesaminsiemenkurkut
Portioner
Ohje
- 2 kurkkua
- 0.5 (chili ohuina viipaleina)
- 1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl sokeria
- 1 dl soijakastiketta
- 1 dl seesaminsiemeniä
- Leikkaa kurkut noin viiden sentin paloiksi. Leikkaa jokainen pala kuudeksi pitkäksi lohkoksi.
- Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli.
- Yhdistä kastikkeen raaka-aineet seesaminsiemeniä lukuun ottamatta ja kaada kurkkujen päälle.
- Kuumenna paistinpannu ja paahda seesamisiemenet kullanruskeiksi.
- Kaada kuumat siemenet kurkkujen päälle. Nauti heti tai anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Vinkki:
Kurkut voi myös vokata nopeasti lämpimäksi lisäkkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Lämpimät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät