Hae reseptiä

Kiinalaiset seesaminsiemenkurkut

Annosmäärä
Ohje
  • 2 kurkkua
Kastike
  • 0.5 (chili ohuina viipaleina)
  • 1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • Leikkaa kurkut noin viiden sentin paloiksi. Leikkaa jokainen pala kuudeksi pitkäksi lohkoksi.
  • Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli.
  • Yhdistä kastikkeen raaka-aineet seesaminsiemeniä lukuun ottamatta ja kaada kurkkujen päälle.
  • Kuumenna paistinpannu ja paahda seesamisiemenet kullanruskeiksi.
  • Kaada kuumat siemenet kurkkujen päälle. Nauti heti tai anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Vinkki:
Kurkut voi myös vokata nopeasti lämpimäksi lisäkkeeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Lämpimät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät