Sök efter recept

Kevyt tomaatti-sipulipiirakka

Kevyt tomaatti-sipulipiirakka
Portioner
Ohje
  • 1.5 dl ruishiutaleita
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
  • 1.5 dl maitoa tai vettä
Täyte
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 1 ruukku(a) basilikaa
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.25 tl (yrtti)suolaa
  • 3 tomaattia
  • Pohjataikinaa varten sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada päälle öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Levitä löysä taikina lusikan tai lastan avulla kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm).
  • Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakkapohjalle. Silppua päälle runsaasti basilikaa ja mausta pippurilla ja suolalla.
  • Viipaloi tomaatit ja levitä basilikan päälle.
  • Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 20 – 30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.
  • Koristele pinta tuoreella basilikasilpulla ennen tarjoilua. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
  • Jos haluat, voit ripotella piirakan pinnalle juustoraastetta ennen paistamista, mutta piirakka maistuu ilman juustoakin ja on kevyempää.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät