Kevyt tomaatti-sipulipiirakka
Portioner
Ohje
- 1.5 dl ruishiutaleita
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
- 1.5 dl maitoa tai vettä
- 2 keskikokoista sipulia
- 1 ruukku(a) basilikaa
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- 0.25 tl (yrtti)suolaa
- 3 tomaattia
- Pohjataikinaa varten sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada päälle öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä löysä taikina lusikan tai lastan avulla kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm).
- Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakkapohjalle. Silppua päälle runsaasti basilikaa ja mausta pippurilla ja suolalla.
- Viipaloi tomaatit ja levitä basilikan päälle.
- Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 20 – 30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.
- Koristele pinta tuoreella basilikasilpulla ennen tarjoilua. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
- Jos haluat, voit ripotella piirakan pinnalle juustoraastetta ennen paistamista, mutta piirakka maistuu ilman juustoakin ja on kevyempää.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät