Keväiset kalarullat pinaattikastikkeessa
Portioner
Ohje
- 600 g ahven-, kuha- tai siikafileitä
- 0.5 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- pinnalle hienonnettua persiljaa ja timjamia
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 0.25 ruukku(a) timjamia
- 0.5 ruukku(a) persiljaa
- ripaus suolaa
- rouhaisu mustapippuria myllystä
- 2 rkl voita tai margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa
- pippuria
- 50 g hienonnettua pakastepinaattia
- Levitä kalafileet leikkuulaudalle ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Mittaa öljy, sitruunamehu, yrttien oksat ja mausteet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tai käytä sauvasekoitinta.
- Jaa yrttiseos kalafileille. Kääri fileet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
- Kastiketta varten kuumenna rasva kasarissa, paistinpannulla tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna hetken aikaa sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito, kuumenna ja keitä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja sulata kastikkeeseen pinaatti.
- Nostele kalarullat kuumaan kastikkeeseen. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Tarkista puolivälissä, onko kalarullat tarpeen varovasti kääntää.
- Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä ja tarjoa perunoiden ja keitettyjen porkkanoiden, kukkakaalin ja parsakaalin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti