Kermamuhennetut sipulit
Portioner
Ohje
- 16 pientä sipulia
- vettä
- suolaa
- 2 rkl voita tai margariinia
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ripaus inkivääriä
- tuoretta kirveliä
- Kuori sipulit ja halkaise suurimmat. Keitä sipulit lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
- Kuumenna rasva kasarissa. Lisää sipulit ja ripottele päälle sokeria. Sekoita varovasti, kunnes sipulit ovat tasaisen kullanruskeita. Kaada toiseen astiaan.
- Lisää kasariin valkoviini ja irrota reunoilla ja pohjassa oleva karamelli. Lisää kerma ja anna saostua kokoa ajan sekoitellen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.
- Yhdistä kastike ja sipulit. Lisää lopuksi tuoretta hienonnettua kirveliä. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: