Hae reseptiä

Kermamuhennetut sipulit

Annosmäärä
Ohje
  • 16 pientä sipulia
  • vettä
  • suolaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus inkivääriä
  • tuoretta kirveliä
  • Kuori sipulit ja halkaise suurimmat. Keitä sipulit lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  • Kuumenna rasva kasarissa. Lisää sipulit ja ripottele päälle sokeria. Sekoita varovasti, kunnes sipulit ovat tasaisen kullanruskeita. Kaada toiseen astiaan.
  • Lisää kasariin valkoviini ja irrota reunoilla ja pohjassa oleva karamelli. Lisää kerma ja anna saostua kokoa ajan sekoitellen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.
  • Yhdistä kastike ja sipulit. Lisää lopuksi tuoretta hienonnettua kirveliä. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit