Keltajuuri-anjovispizza
Portioner
Ohje
- 2 kelta- tai punajuurta
- 2 dl kevytranskankermaa
- 1 tlk anjovisfileitä
- 0.5 ruukku(a) tilliä
- 10 isoa kaprista
- tilkka öljyä
- ripaus sormisuolaa
- 2 dl vettä
- 15 g tuorehiivaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- Keitä pestyt kelta- tai punajuuret napakan kypsiksi. Kuori ja lohko ne.
- Taikinaa varten sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot vähin erin. Alusta taikina hyvin ja peitä liinalla. Anna nousta noin puolen tunnin ajan.
- Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele palloista ohuet pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Valuta ranskankermasta pois ylimääräinen neste kumoamalla ranskankerma suodatinpaperilla vuorattuun siivilään noin 10 minuutiksi.
- Soseuta anjovikset haarukalla ja sekoita valutetun ranskankerman sekaan silputun tillin kanssa. Levitä seos pizzapohjille.
- Jaa päälle vielä kelta- tai punajuurikuutiot ja kaprikset.
- Sivele juurekset öljytilkalla, viipaloi päälle loput anjoviksista ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
- Tarjoa heti vihreän salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: