Keltainen mojo -dippikastike
Portioner
Ohje
- 1 kpl keltainen paprika
- 2 kpl edellisen päivän valkoista leipäviipaletta (ilman kuoria)
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl chili (ilman siemeniä)
- 0.5 kpl sitruunan mehu
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- ripaus suolaa ja sokeria
- rouhittua mustapippuria
- Puolita pesty paprika ja poista sisus. Paloittele paprikanpuolikkaat ja pane tehosekoittimeen leipäviipaleiden, murskattujen valkosipulinkynsien, pilkotun chilin, sitruunamehun, viinietikan ja paprikajauheen kanssa.
- Soseuta seos tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana. Maista ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurirouheella.
- Tarjoa dippikastikkeena esimerkiksi paistettujen veneperunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät