Keitetyt maustepäärynät
Portioner
Ohje
- 4 päärynää
- vettä
- 1 tl kanelia
- 1 tl kuminaa
- 2 rkl hunajaa
- 0.5 dl makeaa valkoviiniä
- 1 rkl öljyä
- 2 dl päärynöiden keitinlientä
- 2 keltuaista
- muskottikukkaa
- Kuori päärynät ja keitä vähässä vedessä. Säästä vesi.
- Poista päärynöistä siemenkodat ja leikkaa päärynät neljään osaan. Pane palat kattilaan ja lisää keltuaista ja muskottikukkaa lukuunottamatta muut ainekset. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Nosta päärynät tarjoiluastiaan.
- Lisää liemeen kaksi vatkattua keltuaista. Mausta kastike muskottikukalla ja tarjoa kuumana päärynälohkojen kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet